Schiedam viert 750 programma

Schiedam viert 750 van 18 maart tot eind september 2025, een jubileumperiode met een duidelijke kop en staart die met elkaar verbonden worden door programmalijnen. 750 gaat van start met de Verjaardagsweek en beleeft haar Grande Finale tijdens de Slotweken. En halverwege vormt de Midzomerweek een piek. Wil je met jouw activiteit aanhaken bij het programma? Kijk dan hier hoe je mee kunt doen.

PROGRAMMALIJNEN

Doorlopende programmalijnen werken als kapstok en inspiratie voor alle activiteiten en verbinden de kop in maart met de staart september. Het programma bestaat uit initiatieven speciaal ontwikkeld voor 750 of bestaande activiteiten die uitpakken met een duidelijke ‘750-plus’.

Het kan van alles zijn; van klein tot groot, betaald en gratis toegankelijk, door bewoners of organisaties, met of zonder bijdrage van stichting Schiedam viert 750. En natuurlijk voor en door de hele stad. Schiedam viert de toekomst! Wil je met jouw activiteit aansluiten bij een van deze programmalijnen? Kijk dan hier hoe je mee kunt doen.

 

Programmalijn

Huis te Riviere x Aleida x Liduina

(her)beleef de rijke historie van Schiedam via AR, VR, workshops, wandelingen, projecties en meer.

Programmalijn

Stad van water & jenever

Wat is Schiedam zonder water en jenever? Dus tijdens 750 kun je niet om de havens, de Poldervaart, de Schie, de molens en jeneverindustrie heen!

Programmalijn

Uit de kunst

Het kunst & cultuur aanbod met de stad als podium verbindt alle programmalijnen met elkaar.

Programmalijn

Spic & Span

Wil je bijdragen aan een schone en groene stad? Steek dan de handjes uit de mouwen met opruimdagen en groenacties in de wijken.

Programmalijn

Samen buurten

Een goede buur is beter dan een verre vriend. Maak kennis met bewoners in jouw directe omgeving. Van wijk tot wijk en van straat naar straat.

Programmalijn

Kleurrijke stad

In 750 viert onze stad haar diversiteit met een kleurrijk programma voor en door Schiedammers!

Programmalijn

Rauw

Maak kennis met de Urban Cultuur van Schiedam. In verschillende wijken gaan jongeren los op het gebied van sport, kunst en muziek van de straat.

Programmalijn

Thuis best

In de zomervakantie is er voor de jeugd van alles te beleven: bouwen, kunst & cultuur, sport & spel en workshops.

Programmalijn

Op de seniorentoer

Schiedamse organisaties brengen senioren uit de verschillende wijken samen om te eten, te sporten, te dansen en cultuur te beleven.

Programmalijn

Aan de bal, in de benen

Schiedam in beweging! Jong & oud kunnen zich uitleven in bijvoorbeeld thema clinics en toernooien met sporters uit verschillende wijken.

Programmalijn

Stad van de toekomst

Schiedam viert de toekomst met activiteiten rondom innovatie, creatie, duurzaamheid en ondernemerschap.

Is jouw project al kant en klaar? Weet je wat je gaat doen en wanneer? Laat ons weten wat je van plan bent. Dan kunnen we jouw activiteit meenemen in de programmering.