Doe mee

In 2025 heeft Schiedam 750 jaar stadsrechten. Dit gaan we natuurlijk vieren. Doe je ook mee met jouw buren, je bedrijf, school, vereniging of (sport)club? Heb je een goed plan 750? Dan horen we graag van je. Samen zorgen we voor een feestelijk programma voor en door alle Schiedammers. Van 18 maart tot 28 september 2025 vieren we samen de historie van Schiedam. En kijken we ook zeker vooruit. Daarom is het motto Schiedam viert de toekomst!

Is jouw project al kant en klaar? Weet je wat je gaat doen en wanneer? Laat ons weten wat je van plan bent. Dan kunnen we jouw activiteit meenemen in de programmering.

Ben je nog op zoek naar steun voor je project? Het is mogelijk een bijdrage aan te vragen voor activiteiten bij de Stichting Schiedam viert 750. Als inwoner kun je voor kleine projecten tot 1.500 euro aanvragen. Wil je als organisatie iets groters doen voor de stad, dan kun je tot 5.000, 10.000, 25.000 of 50.000 euro aanvragen. Voor een paar hele bijzondere projecten kan de stichting in sommige gevallen een hoger bedrag bijdragen. Neem hiervoor contact op met het Programmabureau 750.

Lees voor het aanvragen van een bijdrage heel goed de spelregels door. Bekijk ook onderstaande video met uitleg!

Programmabureau 750
Het Programmabureau 750 coördineert en bewaakt het programma van Schiedam viert 750 en ondersteunt bewoners en organisaties met:

– voorbereiden en toetsen van plannen voor activiteiten
– de toolkit voor communicatie (met logo en elementen huisstijl)
– informatie bij vragen over bijvoorbeeld vergunningen, veiligheid, logistiek en vrijwilligers
– een eerste keer aanvragen van een projectbijdrage

Wil je iets bespreken? Kom dan langs tijdens de spreekuren in Pand750 (Hoogstraat 144) op woensdag 13:00 – 15:00 en donderdag 10:00 – 12:00. Of maak een afspraak via info@schiedamviert750.nl.

Hoe ziet het programma eruit?
Schiedam viert 750 in de Verjaardagsweek (14-23 maart ’25), de Midzomerweek (21-29 juni) en de Slotweken (13-28 september). We roepen Schiedammers op om zelf activiteiten en evenementen te organiseren. Dat kunnen nieuwe activiteiten zijn. Of bestaande evenementen in een speciaal Schiedam viert 750 jasje. Dus wil je samen de wijk opschonen, samen sporten, elkaar iets nieuws leren of elkaar helpen? Alle activiteiten passen binnen onze programmalijnen.

Hoe kan ik een projectbijdrage aanvragen?
Lees voor het aanvragen van een bijdrage heel goed de spelregels. Daarna loop je de quickscan door. Bestaande jaarlijkse projecten of evenementen kunnen alleen een aanvraag doen als het een duidelijke ‘750-plus’ betreft, als aanvulling op het bestaande project in het kader van Schiedam viert 750. De standaard subsidie vraag je dan aan zoals je altijd doet (bij de bestaande loketten).

Komt jouw activiteit in aanmerking voor een bijdrage? Vul dan het aanvraagformulier in. Vind je vertellen fijner dan schrijven? Dan mag je je aanvraag ook via een filmpje van maximaal 5 minuten doen.

Wanneer kan ik een bijdrage aanvragen?
Op vier momenten kun je een bijdrage aanvragen. Er zijn drie standaard aanvraagrondes in de aanloop naar de viering:

– Voorjaar ’24 (deze ronde is gesloten)
– Najaar ‘24 (indienen 1 juli – 8 september, bericht 9 oktober) en
– Voorjaar ’25 (indienen 11 november 2024 – 26 januari 2025, bericht 26 februari).

De vierde ronde is voor kleine aanvragen tijdens 750 (maart – september 2025). Binnen een maand na sluiting van de aanvraagperiode hoor je van de Stichting Schiedam viert 750 of je een bijdrage krijgt.

Het aantal aanvragen kan groter zijn dan het potje met geld. Als we niet alles kunnen ondersteunen, kiezen we voor de meest haalbare ideeen die het best passen bij een goede verdeling over de thema’s.